Tort Kokosowy "Rafaello"
niedziela, lipca 22, 2018Składniki:
biszkopt:
- 5 jaj caałych
- szklanka cukru
- szczypta soli
- szklanka maki pszennej
- 1/2 szklanki maki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
masa:
- 3/4 l mleka
- 1 budyń waniliowy
- 1/2 szklanki cukru
- 1 cukier wanilinowy
- 120 g wiórków kokosowych
- 3 żółtka
- 200 g masła
Składanie tortu:
Biszkopt podzielić na dwa lub trzy blaty. Każdy nasączyć dowolnym płynem. Ja nasączam syropem z kwiatu czarnego bzu. Na pierwszy blat wyłożyć część masy kokosowej. Powtórzyć z drugim blatem i posmarować wierzch.
Posypka:
- kilka herbatników lub krakersów,
- 80 g wiórków kokosowych
0 komentarze